La gestió dels excedents al Rebost Solidari

15 de novembre de 2022

Un aspecte que potser és menys conegut del Rebost Solidari de Gràcia és la gestió que es fa dels excedents. Encara que sembli mentida, de tant en tant tenim excedents de productes que hem de distribuir a altres entitats del barri o de fora.

Això sol passar quan arriben grans quantitats d’aliments frescos amb una data de caducitat molt propera, com la gran quantitat de kefir que ens va arribar just abans de setmana santa, o grans quantitats de productes que tenen poca sortida i ocupen molt d'espai als nostres magatzems, com podria ser el gel hidroalcohòlic. Quan això passa, es contacta amb altres entitats i es reparteixen aquests excedents.

Normalment això s’ha de fer en un temps curt, degut a la propera data de caducitat dels productes, i implica un treball coordinat entre estocs, logística i, de vegades, els torns d’entregues.

De vegades, arriben coses curioses que poden ser tot un repte d'aconseguir col·locar. Un exemple van fer un munt de caixes amb ulleres de laboratori que, sorprenentment, vam aconseguir donar.

Amb aquesta gestió dels excedents evitem el malbaratament alimentari i col·laborem amb altres entitats, les quals també, en altres ocasions, ens han fet arribar productes necessaris per al Rebost.

gestió dels excedents

Darreres notícies

La nostra paradeta a la Fira Gràcia Solidària

El cap de setmana del 17 i 18 de desembre s'ha celebrat la 11a edició de la Fira Gràcia Solidària a la Plaça de la Virreina. Gràcia Participa ha tingut el plaer de muntar-hi una paradeta de venta i informació. Gràcia Solidària és la plataforma d'entitats socials del barri, de la que formem part, i […]

Gran Recapte 2022 del Banc dels Aliments

Un any més, el Banc dels Aliments organitza el Gran Recapte d'aliments i busca voluntaris i ajuda per a la recollida física de productes. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics per un període d'uns 3 mesos. Les persones voluntàries seran presents als punts de recollida els dies […]

La gestió dels excedents al Rebost Solidari

Un aspecte que potser és menys conegut del Rebost Solidari de Gràcia és la gestió que es fa dels excedents. Encara que sembli mentida, de tant en tant tenim excedents de productes que hem de distribuir a altres entitats del barri o de fora. Això sol passar quan arriben grans quantitats d’aliments frescos amb una […]

crossmenu