El Rebost Solidari

El Rebost no es planteja com un banc d’aliments, sinó que pretén anar més enllà i gestionar de manera eficient els excedents alimentaris del barri i realitzar la seva distribució solidària entre aquelles persones que necessitin cobrir les seves necessitats bàsiques en relació a l’alimentació.

És un projecte de barri amb moltes altres implicacions que creiem  pot arribar a convertir-se en un projecte de ciutat.

Fomentar la participació de la ciutadania i seguir enriquint i enfortint la xarxa associativa de la Vila i de Gràcia en general, sumant esforços i optimitzant els recursos. El Rebost vol prendre el treball en xarxa com la seva forma de fer i de treballar, per tal d’aprofitar aquells recursos ja existents que ofereixen les entitats socials i privades del barri i aconseguir així una atenció integral per aquelles persones més vulnerables.

El projecte busca la creació d’un economat social integrat en un dels mercats del barri, i que coincideix ara com ara en el pla de govern d’aquí a dos anys.

L’objectiu final és garantir a les famílies usuàries una alimentació adequada i equilibrada. Actualment aquestes famílies són derivades per Serveis Socials del Districte. Tenen dia i hora concertada per la recollida i reben aliments cada quinze dies.

El sistema escollit és un sistema de punts en format supermercat. Les usuàries escullen dins d’uns límits establerts en funció del nombre de membres de la unitat familiar aquells productes que realment necessiten. Això substitueix l’antic sistema de lots i cues al carrer que malauradament hem vist durant molt de temps als nostres barris.

A mitjà termini, voldríem quan la situació ho permeti, complementar el projecte amb altres activitats com tallers de cuina saludable, d’estalvi energètic, tallers per escoles…