El Replà de Gràcia

Oferir formació per tal d’inserir en el món laboral les dones en risc d’exclusió social. L’objectiu del Replà de Gràcia és l’empoderament de les mateixes mitjançant l’acompanyament, no només durant el curs, sinó també en etapes posteriors de formació i recerca de feina fins a la seva introducció al mercat laboral.


15 voluntàries

Actualment tenim 15 voluntàries donant classes de català, informàtica i alfabetització

+50 dones en actiu

Atenem a 50 dones aquest curs, i a més de 150 des de l'inici del projecte

Principis Generals del Projecte

El Replà de Gràcia és com diu el seu nom, un replà, un espai de trobada de veïnes, un espai de formació i apoderament per a dones usuàries del Rebost i del Districte de Gràcia, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i d’acompanyar-les en el trajecte no sempre fàcil cap a la inserció sociolaboral.

Des de l’acompanyament en el dia a dia, El Replà ofereix formació de català, informàtica, d’elaboració del currículum que són eines disponibles per a la recerca activa de feina, i formacions reglades ajustades a la demanda del mercat laboral. Alhora, es fan tallers que ajudin al desenvolupament personal, així com l’autoconeixement, l’autoestima i l’autonomia.

Oferim tallers que ajudin en el desenvolupament personal, com l’autoconeixement, l’autoestima i l’autonomia

Objectius

En aquest sentit, l'objectiu del Replà de Gràcia és l'empoderament de les alumnes a través de l'acompanyament, no tan sols durant el curs, sinó també en etapes posteriors de formació i recerca de feina fins a la seva inserció al mercat laboral. Que això suposi, una millora de la seva qualitat de vida. Formació però també acompanyament en el desenvolupament de competències necessàries per a la inserció laboral: motivació, autoestima, empoderament, responsabilitat, treball en comunitat, etc.

Tenim l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i d’acompanyar-les en el trajecte no sempre fàcil cap a la inserció sociolaboral

Projecte paral·lel al Rebost Solidari

El Replà és un projecte paral·lel al Rebost Solidari, perquè continuem sent les voluntàries les que ho gestionem tot (espais, professorat, tutories i coordinació) i és des del voluntariat que volem ajudar a trencar barreres a les veïnes usuàries del Rebost que són part dels col·lectius vulnerables acompanyant-les practicant el què entenem per bon veïnatge.

El projecte va començar el darrer trimestre del 2021, de setembre a desembre. El Centre Cívic la Sedeta ens va cedir unes aules, els matins de dilluns a divendres per a realitzar les formacions.

Van fer les formacions les 12 primeres alumnes, 9 d'elles inscrites també a un curs reglat de carnisseria a Mercabarna, amb finançament a càrrec de l'empresa Agbar.

Entitats col·laboradores

Vols fer un donatiu?

Busquem entitats i persones que puguin fer donacions d’aliments o donacions econòmiques. El Rebost només és possible amb l’ajuda de veïns/veïnes, voluntaris/es, entitats col·laboradores i donants… MOLTES GRÀCIES!

Fer un donatiu

crossmenu