Rebost solidari

El Rebost no es planteja com un banc d’aliments, sinó que pretén anar més enllà gestionant de manera eficient els excedents alimentaris del barri i realitzant la seva distribució solidària entre les famílies més vulnerables.

370 usuàries

Rebost Solidari amb el compromís d’atendre a 370 usuàries

4.000 persones

A dia d’avui estem distribuint aliments a quasi 4.000 persones

Principis Generals del Projecte

El Rebost no es planteja com un banc d’aliments, sinó que pretén anar més enllà i gestionar de manera eficient els excedents alimentaris del barri i realitzar la seva distribució solidària entre aquelles persones que necessitin cobrir les seves necessitats bàsiques en relació a l’alimentació.

És un projecte de barri amb moltes altres implicacions que creiem  pot arribar a convertir-se en un projecte de ciutat.

Fomentar la participació de la ciutadanía i seguir enriquint i enfortint la xarxa associativa de la Vila i de Gràcia en general, sumant esforços i optimitzant els recursos. El Rebost vol prendre el treball en xarxa com la seva forma de fer , per tal d’aprofitar aquells recursos ja existents que ofereixen les entitats socials i privades del barri i aconseguir així una atenció integral per aquelles persones més vulnerables.

L’objectiu final del projecte és la creació d’un economat social integrat en un dels mercats del barri, amb plena coincidència amb el pla de govern d’aquí a dos anys.
Volem assegurar que tothom dels nostres barris pugui cobrir les necessitats més bàsiques

Objectius

Garantir a les famílies usuàries una alimentació adequada i equilibrada. Actualment aquestes famílies són derivades per Serveis Socials del Districte. Tenen dia i hora concertada per la recollida i reben aliments.

El sistema escollit és un sistema de punts en format supermercat. Les usuàries escullen dins d’uns límits establerts en funció del nombre de membres de la unitat familiar aquells productes que realment necessiten. Això substitueix l’antic sistema de lots i cues al carrer que malauradament hem vist durant molt de temps als nostres barris.cada quinze dies.

A mitjà termini, voldríem , quan la situació ho permeti, complementar el projecte amb altres activitats com tallers de cuina saludable, d’estalvi energètic, tallers per escole, etc.

Treball en xarxa

Una gestió eficaç de tots els excedents alimentaris generats pel barri (mercats, supermercats, botigues, empreses,  restaurants, menjadors escolars i altres) és un objectiu prou important en sí mateix, tant pel seu aprofitament al barri com per la possible redistribució a altres districtes. Amb una bona coordinació entre ajuntaments i entitats será possible evolucionar del concepte “Comerç solidari” a “Districte solidari”.

El nostre rebost, a més d’atendre els nostres usuari/es, també distribueix els seus excedents , quan es produeixen, a altres entitats de Gràcia i de la resta de la ciutat. Si ets una entitat i et pot interessar rebre aquest excedent,  pots posar-te en contacte amb nosaltres!!!

El Rebost Solidari de Gràcia és una entitat distribuïdora del Banc d’Aliments en els seus programes de Sec, SERMA (fruita i verdura fresca), Xarxa de Fred (productes congelats i refrigerats) i FEGA (productes rebuts de la UE).

També busquem la complicitat amb altres entitats del barri per organitzar dinars solidaris i/o campanyes de recapte.
En aquest sentit estem molt satisfets de la resposta veïnal. Cada cop són més les persones que ens vénen al Rebost a fer donacions d’aliments o que fan petites donacions econòmiques mitjançant el compte bancari del Rebost.
Durant aquests mesos també hem rebut aliments de moltes iniciatives que de forma espontània s’han anat generant al voltant del Rebost.

Com ens organitzem

En aquests moments disposem d’uns 200 voluntari/es que ens donen suport i gestionen el dia a dia del Rebost. Estem organitzats en diferents grups de treball:

  • Entregues a usuàries del programa
  • Entregues a d’altres entitats
  • Estocs
  • Lliuraments a domicili
  • Logística
  • Administració
  • Xarxes i màrqueting
  • Comerç solidari
  • Promoció exterior
  • Acollida de voluntariat

Actualment els horaris d’atenció els/les usuaris/es són: dimarts de 10 a 20 h, dimecres de 16 a 20 h, dijous de 10 a 20 h i divendres de 10 a 18 h.

Rebost Solidari, atenció d’usuàries:
C. Reig i Bonet, 12 — 08024 Barcelona

Magatzem central
Mercat de Lesseps. C. Verdi, 200 — 08024 Barcelona

Magatzem secundari
C. Sant Lluís, 79 — 08024 Barcelona

737 unitats familiars quinzenals

Pax destinataries per projecte

Entitats col·laboradores

crossmenu