La gestió dels excedents al Rebost Solidari
Un aspecte que potser és menys conegut del Rebost Solidari de Gràcia és la gestió que es fa dels excedents. Encara que sembli mentida, de tant en tant tenim excedents de productes que hem de distribuir a altres entitats del barri o de fora.
Això sol passar quan arriben grans quantitats d’aliments frescos amb una data de caducitat molt propera, com la gran quantitat de kefir que ens va arribar just abans de setmana santa, o grans quantitats de productes que tenen poca sortida i ocupen molt d'espai als nostres magatzems, com podria ser el gel hidroalcohòlic. Quan això passa, es contacta amb altres entitats i es reparteixen aquests excedents.
Normalment això s’ha de fer en un temps curt, degut a la propera data de caducitat dels productes, i implica un treball coordinat entre estocs, logística i, de vegades, els torns d’entregues.
De vegades, arriben coses curioses que poden ser tot un repte d'aconseguir col·locar. Un exemple van fer un munt de caixes amb ulleres de laboratori que, sorprenentment, vam aconseguir donar.
Amb aquesta gestió dels excedents evitem el malbaratament alimentari i col·laborem amb altres entitats, les quals també, en altres ocasions, ens han fet arribar productes necessaris per al Rebost.