La gestió dels excedents al Rebost Solidari

15 de novembre de 2022

Un aspecte que potser és menys conegut del Rebost Solidari de Gràcia és la gestió que es fa dels excedents. Encara que sembli mentida, de tant en tant tenim excedents de productes que hem de distribuir a altres entitats del barri o de fora.

Això sol passar quan arriben grans quantitats d’aliments frescos amb una data de caducitat molt propera, com la gran quantitat de kefir que ens va arribar just abans de setmana santa, o grans quantitats de productes que tenen poca sortida i ocupen molt d'espai als nostres magatzems, com podria ser el gel hidroalcohòlic. Quan això passa, es contacta amb altres entitats i es reparteixen aquests excedents.

Normalment això s’ha de fer en un temps curt, degut a la propera data de caducitat dels productes, i implica un treball coordinat entre estocs, logística i, de vegades, els torns d’entregues.

De vegades, arriben coses curioses que poden ser tot un repte d'aconseguir col·locar. Un exemple van fer un munt de caixes amb ulleres de laboratori que, sorprenentment, vam aconseguir donar.

Amb aquesta gestió dels excedents evitem el malbaratament alimentari i col·laborem amb altres entitats, les quals també, en altres ocasions, ens han fet arribar productes necessaris per al Rebost.

gestió dels excedents

Darreres notícies

La nostra barra a les Festes de Gràcia 2023

Aquest any, Gràcia Participa va tornar a gestionar una barra a la Festa Major de Gràcia, els dies 15 i 19 d'agost, de 10 del matí fins passada la mitjanit. Fundació Festa Major de Gràcia ens va oferir, un any més, aquesta fantàstica oportunitat que ens ajuda a recaptar ingressos i donar a conèixer encara […]

El Rebost Solidari té un grup Teaming

Teaming és una eina online per recaptar fons per causes socials a través de micro donacions d'1€ al mes.  Parteix de la idea que 1€ per sí sol no suposa molt, però la suma de molts euros pot suposar una gran soma. El Rebost Solidari compta amb un grup Teaming i anima a tothom a […]

El Replà aplica el Mètode Glifing

Un dels objectius del Replà de Gràcia Participa és el de donar suport formatiu a les dones en situació de vulnerabilitat i en risc d'exclusió social per tal que es puguin inserir al món laboral. Des del seu inici ara fa 2 anys, hem utilitzat diferents mètodes educatius per tal d'aconseguir aquesta tasca. Coneixedores d'un […]

crossmenu