La gestió dels excedents al Rebost Solidari

15 de novembre de 2022

Un aspecte que potser és menys conegut del Rebost Solidari de Gràcia és la gestió que es fa dels excedents. Encara que sembli mentida, de tant en tant tenim excedents de productes que hem de distribuir a altres entitats del barri o de fora.

Això sol passar quan arriben grans quantitats d’aliments frescos amb una data de caducitat molt propera, com la gran quantitat de kefir que ens va arribar just abans de setmana santa, o grans quantitats de productes que tenen poca sortida i ocupen molt d'espai als nostres magatzems, com podria ser el gel hidroalcohòlic. Quan això passa, es contacta amb altres entitats i es reparteixen aquests excedents.

Normalment això s’ha de fer en un temps curt, degut a la propera data de caducitat dels productes, i implica un treball coordinat entre estocs, logística i, de vegades, els torns d’entregues.

De vegades, arriben coses curioses que poden ser tot un repte d'aconseguir col·locar. Un exemple van fer un munt de caixes amb ulleres de laboratori que, sorprenentment, vam aconseguir donar.

Amb aquesta gestió dels excedents evitem el malbaratament alimentari i col·laborem amb altres entitats, les quals també, en altres ocasions, ens han fet arribar productes necessaris per al Rebost.

gestió dels excedents

Darreres notícies

Crònica de la jornada de portes obertes

Escrita per una voluntària de Gràcia Participa. A 9.30h els voluntaris i voluntàries arribàvem al Carrer de Pau Alsina, 115 per celebrar la jornada de portes obertes del nou local de Gràcia Participa i donar-nos a conèixer a la nova zona del barri on ens hem traslladat. La il·lusió i incertesa de com aniria aquell […]

Jornada de portes obertes al nou local

El Rebost Solidari de Gràcia multiplica per quatre el seu espai en el nou local del carrer Pau Alsina número 115. Aprofitant que estrenem el nou local, aquest dissabte 21 d'octubre de 10h a 13h, organitzem una jornada de portes obertes per donar a conèixer els diferents projectes de Gràcia Participa. Durant aquest matí tan […]

La nostra barra a les Festes de Gràcia 2023

Aquest any, Gràcia Participa va tornar a gestionar una barra a la Festa Major de Gràcia, els dies 15 i 19 d'agost, de 10 del matí fins passada la mitjanit. Fundació Festa Major de Gràcia ens va oferir, un any més, aquesta fantàstica oportunitat que ens ajuda a recaptar ingressos i donar a conèixer encara […]

crossmenu